18.5.06

Ocultisme (títol de Josep Antoni)

Quasi tots mirem el revisor, no sé si als ulls, directament o de reüll, però li dediquem alguna mirada quan ens pren el bitllet. Doncs, hui, un viatger ha gosat no alçar el cap i fer com si no li importés que ell estigués allà, al seu costat. Aquest personatge d'ulleres passades de moda, cabells amb clenxa dubtosa, s'amagava darrere d'una maleta -fins i tot li havia deixat pujada l'ansa, per engrandir la barrera- i d'un quadre embolicat en una bossa de fem negra. Des que s'ha assegut, sols ha dirigit els ulls a un paper que du entre les mans -està clar que és estudiant. Ni el mateix revisor, amb aquella autoritat que el caracteritza, ha aconseguit ser vist per ell. S'ha acostat, ha dit un buenas com a tots i ha esperat que traguera el bitllet. Quan l'ha trobat, quasi no ha despegat el colze de les costelles i el senyor revisor ha hagut de agafar-li el cartonet. Però quan li ha fet la marca amb el bolígraf, se n'ha adonat que encara tenia la mà alçada, igual que quan tenia el bitllet, mantenint la mateixa postura. L'home ha volgut guanyar al jove ressistint-se a col·locar-li'l de nou a la mà, per tant, ha deixat al mateix nivell la seua mà fins que el jove ha notat que el bitllet no li tornava per art de màgia i, sense mirar, pegant unes quantes manotades en l'aire, l'ha agafat.
Després hem tocava a mi ensenyar el bitllet: alce el cap, eleve el braç i somric. Diuen que no costa res regalar un somriure.
Si volia amagar-se, que s'haguera ficat dins de la maleta.

3 Comments:

Blogger jatorclic said...

Xiqui, que se t'ha oblidat ficar-li títol a este article. Te'n propose un: "Ocultisme"

Per cert, ben narrat, encara que canviaria l'última frase.

Besets

12:05 p. m.  
Blogger Alae said...

Ui! Mira que oblidar-me de batejar l'escrit!
Ja vaig, ara el canvie.
Gràcies per recordar-m'ho!

2:27 p. m.  
Blogger jatorclic said...

No sé si amb ixe títol intentes espolsar-te de damunt la responsabilitat sobre l'adequació del mateix al post o no o, per contra, represente la controversia entre l'ocultisme i el descobriment de l'autor. Siga de la manera que siga, gràcies per la referència.

Salut

1:45 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home


Estadisticas de visitas